Az ideális partner keresése könnyen érzelmi hullámvasúttá válhat, különösen a modern világban, ahol akár az otthonodból is könnyedén ismerkedhetsz. Rengeteg lehetőség van az interneten is, ahol szerencsére pozitív, de sajnos sokszor negatív élményekkel is találhatsz. Hogyan tarthatod fent a lelkes hozzáállásod és maradhatsz nyitott a lehetőségekre, miközben megőrzöd a saját értékeidet és elvárásaidat?

A párkeresés során fontos tisztázni, hogy nem kell sietned sehova. A megfelelő társ megtalálása nem egy határidős feladat, amit minél előbb ki kell pipálnod. Természetesen vannak olyan külső és belső tényezők, melyek sürgető hatással bírnak, de egyik sem meghatározó annyira, hogy kapkodnod kellene.

Lehet rajtad családi nyomás vagy barátok által feltett folyamatos kellemetlen kérdések, hogy mikor keresel egy rendes férfit magad mellé, de ezeket meg kell tanulnod elfogadni és jól kezelni. Könnyen lehet, hogy még abban az életszakaszban vagy, amikor csodásan érzed magad egyedül. De akkor sincs probléma, ha már régóta vágysz valakire. Ne görcsölj rá és sokkal hamarabb meg fogod találni a hozzád illő partnert.

Lásd az egyedüllét értékét

Az egyedüllét sokak számára ijesztő lehet, de ha lehetőségként tekintesz rá, ez az időszak rendkívül értékessé is válhat. Használd ezt az időt az önmagaddal való kapcsolat építésére. A korábbi bejegyzésekben olvashattál már az önértékelés, az önismeret és az önreflexió erejéről. Ezek mind olyan belső fejlődési lehetőséget nyújtanak, amik teljesen el fogják terelni a figyelmed a görcsös párkeresésről és sokkal hamarabb be fog toppanni az életedbe az a bizonyos személy.

Önmagad belső fejlesztésén kívül felfedezhetsz új hobbikat, hiszen az idődből kitelik, és nem kell senkihez alkalmazkodnod. Ha rendszeresen szánsz időt a sportra vagy kikapcsolódást segítő tevékenységekre, azokkal szintén csökkentheted a belső szorongásod. Ráadásul jobban fogsz kinézni(testileg és kisugárzás ügyileg) és sokkal magabiztosabb leszel a mindennapokban. Ráadásul az új élményekkel és programokkal sokkal több emberrel találkozhatsz, ami szintén új esély lehet egy boldog párkapcsolatra.

Veled mi a helyzet?

A párkeresés során nem csak az számít, hogy kivel találkozol, hanem hogy te magad milyen állapotban vagy. A belső harmónia és az önbizalom növeli a vonzerőt. Szánj időt arra, hogy tudatosan építed fel a lelki békédet. Meditáció, jóga vagy egy egyszerű, de rendszeres séta a természetben, mindegyik olyan tevékenység, ami segít kikapcsolni és jobban megismerni önmagad. Arra szeretnélek a blogsorozatommal rávezetni és megtanítani, hogy minél inkább egy magabiztos és határozott személyiséggé válj, aki nem csak azért megy bele egy kapcsolatba, hogy végre legyen valaki.

Hol ismerkedsz?

Személyesen eddig nem volt lehetőségünk még beszélni, hiszen most építem fel a legújabb egész napos programom tematikáját, ahol ki tudjuk majd vesézni azokat a témákat a gyakorlatban, amikről az elmúlt időszakban és a jövőben is rendszeresen olvashatsz tőlem. Viszont van egy olyan érzésem, hogy évek óta folyamatosan ugyanott és ugyanúgy próbálsz érvényesülni a párkeresésben. Legyen ez online társkereső, egy jól bevált szórakozóhely vagy mindig egy barátnőd pasijának a haverjai. De ha folyamatosan ugyanolyan problémák jönnek elő, akkor érdemes lehet egy korábban nem próbált utat is kipróbálni. Konkrét helyeket és szituációkat nem fogok és nem is tudnék javasolni neked, anélkül, hogy ismernélek. Illetve az én célom, hogy a női mivoltodat és a függetlenséged erősítsem, nem pedig a lehetőségeket reklámozni. Így látatlanban azt tanácsolom neked, hogy légy nyitott az új lehetőségekre és próbálj kilépni a komfortzónádból.

Vissza tudsz emlékezni milyen estéd volt 127 nappal ezelőtt?

Ha nem valami fontos eseményen voltál vagy egy meghatározó élményre tettél szert, szinte biztosan nem tudod, mit csináltál aznap este. Biztos hallottad már, hogy a sikeres emberek naplót vezetnek. Ez nem feltétlen igaz, viszont az érzelmileg stabil és jó önismerettel rendelkező személyek szinte minden esetben lejegyeznek valamit a napjaikról. Ez lehet csak néhány gondolat, de akár egy teljes személyiségfejlesztési napló is.

Az események naplózása lehetőséget ad jobban megérteni önmagad és a bizonyos helyzetekre adott reakcióid későbbi feldolgozására. Nem mondom, hogy minden nap több oldalnyi történést jegyzetelj le, de a számodra megterhelő vagy éppen boldogságot hozó eseményeket mindenképp írd fel valahova. A naplóírás lehetőséget ad számodra, hogy kifejezd és feldolgozd az érzéseidet. Ezzel nyomon követheted a személyes fejlődésed és látni fogod, hogy az önfejlesztéssel mennyit változtak az adott szituációkra adott reakcióid. Ezen kívül segít felismerni a viselkedési mintáidat. Amikor visszaolvasod a jegyzeteidet, látni fogod a visszatérő negatívumokat, amelyek megakadályozzák vagy csődbe viszik a kapcsolataidat. Ráadásul olyan helyzeteket is észre fogsz venni, ahol túlságosan zárkózott vagy és érdemes lenne változtatni rajta.

Segítek neked önmagad fejlesztésében

Fogadd meg ezeket a tanácsokat és néhány héten belül sokkal harmonikusabb napjaid lesznek. Ha nem szimpatikus számodra a naplóírás, más módon szeretnéd magad fejleszteni és a bevált ismerkedési szokásaidon sem szeretnél változtatni, azzal sincsen semmi gond. Ha csak egy mondatot tudatosítasz magadban már nagy lépést tettél a boldogsághoz. „A párkeresés során fontos tisztázni, hogy nem kell sietned sehova.” Ez mindig legyen a szemed előtt, amikor épp rágörcsölnél a témára.

Kíváncsi vagy a legújabb programom eddigi részleteire? Ide kattintva tudsz kérdezni tőlem, néhány apróbb szösszenetet már most is szívesen megosztok veled.

Recommended Posts